Skatteåterbäring 2014Tidigast under vecka 23 börjar skatteåterbäringen utbetalas.

Skatteåterbäring i Juni


I juni betalas skatteåterbäring ut till de flesta skattebetalare. Skatteåterbäringen i juni betalas ut till löntagare och pensionärer som har deklarerat via Internet, sms, telefon eller Skatteverkets app och senast i maj anmält bankkonto till Skatteverket.

Viktiga datum för skatteåterbäring5 Juni 
Skattepengarna börjar betalas ut till dig som är löntagare eller pensionär. Du kan alltså få tillbaka pengar på skatten redan före midsommar.
Följande krav vara uppfyllda:
  1. Deklarerat via internet, telefon eller sms senast den 5 maj 2014.
  2. Du ska ha anmält ditt bankkonto för skatteåterbetalning senast den 5 maj 2014.
  3. Du har rätt att få pengar tillbaka enligt ditt slutskattebesked som skickas ut i juni.
6 Augusti
Skatteåterbäringen betalas ut den 6-15 augusti till dig som har anmält konto.

11 Augusti
Skatteåterbäringen betalas ut 11-15 augusti till dig som inte anmält konto, det betalas via ett utbetalningskort om beloppet uppgår till minst 2 000 kronor. Mindre belopp kvarstår på ditt skattekonto om du inte begär att få tillbaka dem. För att begära ut dem, kontakta skatteverket.

10 September
Skatteåterbäringen betalas ut till dig som har anmält konto.

15 September
Skatteåterbäringen betalas ut 15-19 september till dig som inte anmält konto, pengarna betalas via ett utbetalningskort om beloppet uppgår till minst 2 000 kronor. Mindre belopp står kvar på ditt skattekonto om du inte begär att få tillbaka dem.  För att begära ut dem, kontakta skatteverket.

10 December
Skattepengarna betalas ut från och med den 10 december till dig som har anmält konto.  

15 December
Är sista dagen för Skatteverket att skicka ut slutskattebesked till de som inte fått detta tidigare. Skatteåterbäringen betalas ut 15-19 december till dig som inte anmält konto, pengarna betalas ut via ett utbetalningskort om beloppet uppgår till minst 2 000 kronor. Mindre belopp står kvar på ditt skattekonto om du inte begär att få tillbaka dem.